İncirli Mayalı Kek tarifi

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER
• 3 yumurta
• 1 su bardağı toz şeker
• 200 gram oda sıcaklığında tereyağı
• 2 su bardağı un
• Yarım su bardağı süt
• 1 çay kaşığı kuru aktif maya
• Bir avuç kadar küp küp kesilmiş incir şekerlemesi



HAZIRLANIŞI
Tereyağını derin bir kapta şeker ile iyice çırpın. Üç yumurtayı teker teker katarak çıpmaya devam edin, sütünü ekleyin. Küp olarak kesilmiş incir şekerlemelerini unun içine harmanlayarak yavaş yavaş katın. Una başka bir kapta maya ilave edip, harmanlayın. Diğer kaba yavaş yavaş aktararak tel çırpıcı ile yavaşça karıştırın. 20-25 santim çapındaki bir kek kalıbını yanmaz kağıt ile kaplayın, ve üzerini streç folyo ile kapatıp 30 dakika ılık bir yerde dinlendirin. Fırınınızı 240 derecede ayarlayın, kabaran keki fırına verin. 10 dakika sonra fırının ısısını 180 dereceye düşürüp yarım saat daha kontrollü olarak pişirin. Kürdan batırarak pişip pişmediğini kontrol edip, fırından alın ve soğumaya bırakın.


Alıntıdır

0 Responses to "İncirli Mayalı Kek tarifi"

Yorum Gönder