MALZEMELER
• 2 adet levrek fileto
• Yarım kilo ıspanak
• 2 yemek kaşığı krema
• 4 adet somon füme veya dana jambon
• 1 çay bardağı zeytinyağı
• 1 yemek kaşığı tereyağı
• 50 gr parmesan
• Yeteri kadar tuz ve karabiber
HAZIRLANIŞI
Ispanağı haşlayıp soğuk suya atın, suyunu sıkıp iyice süzün. İnce ince doğrayın. İçine krema ve parmesan rendesi koyarak karıştırın. Balık filatosunu şeffaf streç arasına alıp et dövücüsü ile biraz döverek inceltin. Tuz ve karabiber serpip içine hazırladığınız ıspanak püresinden 1 yemek kaşığı kadar koyun. Jambonların ikisini bir kenarı üst üste gelecek şekilde yanyana koyup ıspanağın üzerine düzgünce yerleştirin ve balığı rulo olarak sarın. Elde ettiğiniz iki adet ruloyu zeytinyağı ve tereyağı karışımında ters yüz ederek yaklaşık 10 dakika kadar yüksek ateşte pişirin. Her bir ruloyu üç parçaya kesip dik olarak servis tabağında garnitürle birlikte servis yapın.
Alıntıdır.
• 2 adet levrek fileto
• Yarım kilo ıspanak
• 2 yemek kaşığı krema
• 4 adet somon füme veya dana jambon
• 1 çay bardağı zeytinyağı
• 1 yemek kaşığı tereyağı
• 50 gr parmesan
• Yeteri kadar tuz ve karabiber
HAZIRLANIŞI
Ispanağı haşlayıp soğuk suya atın, suyunu sıkıp iyice süzün. İnce ince doğrayın. İçine krema ve parmesan rendesi koyarak karıştırın. Balık filatosunu şeffaf streç arasına alıp et dövücüsü ile biraz döverek inceltin. Tuz ve karabiber serpip içine hazırladığınız ıspanak püresinden 1 yemek kaşığı kadar koyun. Jambonların ikisini bir kenarı üst üste gelecek şekilde yanyana koyup ıspanağın üzerine düzgünce yerleştirin ve balığı rulo olarak sarın. Elde ettiğiniz iki adet ruloyu zeytinyağı ve tereyağı karışımında ters yüz ederek yaklaşık 10 dakika kadar yüksek ateşte pişirin. Her bir ruloyu üç parçaya kesip dik olarak servis tabağında garnitürle birlikte servis yapın.
Alıntıdır.
0 Responses to "Ispanaklı Rulo Balık Yapımı"
Yorum Gönder