MALZEMELER
HAMURU İÇİN
• 1,5 bardak un
• 100 gr. tereyağı (oda sıcaklığında)
• 1 yumurta
• Yarım kahve fincanı su
DOLGU İÇİN
• 1 su bardağı kabak rendesi (suyu iyice sıkılmış)
• 100 gram beyaz peynir
• 1 su bardağı kaşar rendesi
• 2 yumurta
• 1 yemek kaşığı un
HAZIRLANIŞI
Tüm hamur malzemesini iyice yoğurun. Üzerini örtüp buzdolabında 20 dk. soğutun. Tekrar mutfak tezgahına alıp biraz yoğurun ve tart kalıbınızdan üç parmak daha büyük açın. Tart kalıbınızı yağlayıp içine hamuru yerleştirin. Kenarlarını iyice bastırarak sabitlemeye çalışın ve üzerinden merdane ile geçerek tartın kenarlarının düzgünce kesilmesini sağlayın. Ortasını parmaklarınızla bastırarak mümkün olduğunca düzeltin. Bir kaç çatal darbesiyle hamurun pişerken kabarmaması için delikler açın. Üzerine bir folyo kağıdı serip nohut veya fasulye gibi ağırlık yapması için kuru bakliyat serpin ve 180 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin. Üzerindeki folyoyu alıp 10 dakika daha pişirin. İç malzemesini birbirleriyle karıştırıp tartın içine dökün ve sıcak fırına verin. 30 dakika kadar 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirip soğuması için bekletin. Dilimleyip servis yapın.
Alıntıdır.
HAMURU İÇİN
• 1,5 bardak un
• 100 gr. tereyağı (oda sıcaklığında)
• 1 yumurta
• Yarım kahve fincanı su
DOLGU İÇİN
• 1 su bardağı kabak rendesi (suyu iyice sıkılmış)
• 100 gram beyaz peynir
• 1 su bardağı kaşar rendesi
• 2 yumurta
• 1 yemek kaşığı un
HAZIRLANIŞI
Tüm hamur malzemesini iyice yoğurun. Üzerini örtüp buzdolabında 20 dk. soğutun. Tekrar mutfak tezgahına alıp biraz yoğurun ve tart kalıbınızdan üç parmak daha büyük açın. Tart kalıbınızı yağlayıp içine hamuru yerleştirin. Kenarlarını iyice bastırarak sabitlemeye çalışın ve üzerinden merdane ile geçerek tartın kenarlarının düzgünce kesilmesini sağlayın. Ortasını parmaklarınızla bastırarak mümkün olduğunca düzeltin. Bir kaç çatal darbesiyle hamurun pişerken kabarmaması için delikler açın. Üzerine bir folyo kağıdı serip nohut veya fasulye gibi ağırlık yapması için kuru bakliyat serpin ve 180 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin. Üzerindeki folyoyu alıp 10 dakika daha pişirin. İç malzemesini birbirleriyle karıştırıp tartın içine dökün ve sıcak fırına verin. 30 dakika kadar 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirip soğuması için bekletin. Dilimleyip servis yapın.
Alıntıdır.
0 Responses to "Kabaklı ve Peynirli Kiş Tarifi"
Yorum Gönder