MALZEMELER6-8 KİŞİLİK)
• 2 kutu kakaolu bisküvi
• 100 gr. eritilmiş tereyağı
Kreması için
• 100 gr. tereyağı
• 1 litre süt
• 4 yemek kaşığı un
• 1 bardak toz şeker
• Yarım kilo süzme tuzsuz yoğurt
• Yarım kilo tuzsuz lor (ricotta)
• 1 yemek kaşığı kahve
Üzeri için
• kırılmış ceviz içi
• 2 yemek kaşığı kakao
• Yarım yemek kaşığı Türk kahvesi
HAZIRLANIŞI
Tereyağı, un, süt ve şeker ile katı kıvamlı bir muhallebi hazırlayın. Ocaktan alıp karıştırarak soğutun. İçine peyniri ve yoğurdu ilave edip pürüzsüz bir karışım elde edin, kahvesini yedirin. Bu arada bisküvileri blenderdan geçirip tereyağı ile karıştırın orta boy bir borcama taban olarak bastırarak yayın. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 15 dk. pişirip dışarıda soğumaya bırakın. Kremayı üzerine düzgünce yayın. Üzerine ceviz, kakao ve Türk kahvesini karıştırıp serpin ve folyo kapatıp buzdolabında 3-4 saat bekletin, soğuk olarak servis yapın.
Alıntıdır.
• 2 kutu kakaolu bisküvi
• 100 gr. eritilmiş tereyağı
Kreması için
• 100 gr. tereyağı
• 1 litre süt
• 4 yemek kaşığı un
• 1 bardak toz şeker
• Yarım kilo süzme tuzsuz yoğurt
• Yarım kilo tuzsuz lor (ricotta)
• 1 yemek kaşığı kahve
Üzeri için
• kırılmış ceviz içi
• 2 yemek kaşığı kakao
• Yarım yemek kaşığı Türk kahvesi
HAZIRLANIŞI
Tereyağı, un, süt ve şeker ile katı kıvamlı bir muhallebi hazırlayın. Ocaktan alıp karıştırarak soğutun. İçine peyniri ve yoğurdu ilave edip pürüzsüz bir karışım elde edin, kahvesini yedirin. Bu arada bisküvileri blenderdan geçirip tereyağı ile karıştırın orta boy bir borcama taban olarak bastırarak yayın. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 15 dk. pişirip dışarıda soğumaya bırakın. Kremayı üzerine düzgünce yayın. Üzerine ceviz, kakao ve Türk kahvesini karıştırıp serpin ve folyo kapatıp buzdolabında 3-4 saat bekletin, soğuk olarak servis yapın.
Alıntıdır.
0 Responses to "Kahveli Pasta Yapımı"
Yorum Gönder