MALZEMELER
* 2 su bardağı pirinç
* 3 su bardağı et ya da tavuk suyu
* 1 Türk kahve fincanı zeytinyağı
* 1 yemek kaşığı kuş üzümü
* 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
* Çeyrek limonun suyu
Köftesi için;
* 300 gr dana kıyma (yağsız)
* Yarım çay bardağı sıvıyağ
* 1 adet orta boy kuru soğan
* 2 yemek kaşığı galeta un (veya 1 ekmek içi)
* 1 çay kaşığı tuz, karabiber
* 1 çay kaşığı köfte baharı
YAPILIŞI
Pirinçleri tuzlu sıcak suda 60 dakika bekletin. Pirinçleri, nişastası gidene kadar yıkayıp suyunu iyice süzün. Pilav tenceresine zeytinyağını koyun. Pirinçleri ekleyip 5-6 dakika kavurun.
Kuş üzümleri, fıstıkları ve sıcak et suyunu katın. Tuzunu ayarlayarak pirinçler suyunu çekene kadar ağır ateşte pişirin.
Bu arada köfteyi hazırlamak için bir kabın içine kıymayı, galeta ununu, tuzu, baharatları, rendelenmiş soğanı ekleyip iyice yoğurun, fındık iriliğinde yuvarlak köfteler yapın.
Tavaya yağı alıp kızdırarak köfteleri ekleyin. Tavayı sallayarak köfteleri arkalı önlü kızartıp kapaklı bir kapta bekletin. Pilavı 15-20 dakika demlendirin.
Demlenen pilavı ortası delikli bir kek kalıbına bastırarak yerleştirin. Kalıbı ters çevirerek pilavı servis tabağına çıkarın. Ortasındaki boşluğa köfteleri yerleştirin. Sıcak olarak servise sunun.
Alıntıdır.
* 2 su bardağı pirinç
* 3 su bardağı et ya da tavuk suyu
* 1 Türk kahve fincanı zeytinyağı
* 1 yemek kaşığı kuş üzümü
* 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
* Çeyrek limonun suyu
Köftesi için;
* 300 gr dana kıyma (yağsız)
* Yarım çay bardağı sıvıyağ
* 1 adet orta boy kuru soğan
* 2 yemek kaşığı galeta un (veya 1 ekmek içi)
* 1 çay kaşığı tuz, karabiber
* 1 çay kaşığı köfte baharı
YAPILIŞI
Pirinçleri tuzlu sıcak suda 60 dakika bekletin. Pirinçleri, nişastası gidene kadar yıkayıp suyunu iyice süzün. Pilav tenceresine zeytinyağını koyun. Pirinçleri ekleyip 5-6 dakika kavurun.
Kuş üzümleri, fıstıkları ve sıcak et suyunu katın. Tuzunu ayarlayarak pirinçler suyunu çekene kadar ağır ateşte pişirin.
Bu arada köfteyi hazırlamak için bir kabın içine kıymayı, galeta ununu, tuzu, baharatları, rendelenmiş soğanı ekleyip iyice yoğurun, fındık iriliğinde yuvarlak köfteler yapın.
Tavaya yağı alıp kızdırarak köfteleri ekleyin. Tavayı sallayarak köfteleri arkalı önlü kızartıp kapaklı bir kapta bekletin. Pilavı 15-20 dakika demlendirin.
Demlenen pilavı ortası delikli bir kek kalıbına bastırarak yerleştirin. Kalıbı ters çevirerek pilavı servis tabağına çıkarın. Ortasındaki boşluğa köfteleri yerleştirin. Sıcak olarak servise sunun.
Alıntıdır.
0 Responses to "Köfteli Vezir Pilavı Tarifi"
Yorum Gönder