Kırmızı Biber Turşusu Hazırlanışı

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER
1 kg. kırmızı biber
1 su bardağı su
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı sirke
2 çorba kaşığı toz şeker
1/2 demet maydanoz
3 baş sarmısak
1 adet aspirin
1 çorba kaşığı tuz



HAZIRLANIŞI
Biberlerin tohumlarını ayıklayın. Su, sıvı yağ, sirke, şeker ve tuzu kaynatın. Biberleri kaynayan suya atıp bir iki taşım kaynatın ve süzüp soğumaya bırakın. Maydanozları irice kıyın, ezilmiş aspirin ve bıçakla çizilmiş sarmısakla karıştırın. Biberler soğuyunca kavanoza yerleştirip aralarına maydanozlu karışımı yerleştirin. Biberleri haşladığınız suyu da kavanoza döküp kapağını kapatın. Serin ve loş bir yerde 15 gün bekletin.


Alıntıdır.

0 Responses to "Kırmızı Biber Turşusu Hazırlanışı"

Yorum Gönder