Peyniri peynir yapan ana maddenin süt olduğunu biliyoruz. Peki süt nasıl olup da peynir haline geliyor?
Süt, sulandırılmış peynir mayasıyla mayalanıyor, daha sonra birkaç saat üzeri kapalı kaplarda bekletiliyor. Ardından özel kepçelerle sudan alınarak olgunlaşma safhası için salamuraya yatırılıyor.
Ancak arada bir de yalnızca tuzlu peynirler için peynirin yüzeyine uygulanan tuzlama aşaması var. Olgunlaşma safhası ise peynirin lezzeti açısından çok önemli, çünkü peynir ne kadar bekletilirse tadını o kadar buluyor.
Birçok üretici olgunlaşma aşamasını ortalama üç ay olarak belirliyor. Oysa iyi bir peynir sekiz ay, hatta bir yıl olgunlaştırılmış olmalı.
Alıntıdır.
Süt, sulandırılmış peynir mayasıyla mayalanıyor, daha sonra birkaç saat üzeri kapalı kaplarda bekletiliyor. Ardından özel kepçelerle sudan alınarak olgunlaşma safhası için salamuraya yatırılıyor.
Ancak arada bir de yalnızca tuzlu peynirler için peynirin yüzeyine uygulanan tuzlama aşaması var. Olgunlaşma safhası ise peynirin lezzeti açısından çok önemli, çünkü peynir ne kadar bekletilirse tadını o kadar buluyor.
Birçok üretici olgunlaşma aşamasını ortalama üç ay olarak belirliyor. Oysa iyi bir peynir sekiz ay, hatta bir yıl olgunlaştırılmış olmalı.
Alıntıdır.
0 Responses to "Peynir Nasıl Oluyor"
Yorum Gönder