Peynirli Rulo Açma Börek Yapımı

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER
• 500 gr un
• 300 gr. margarin
• 2 yumurta
• 30 ml su
• 15 gr tuz

İçi için:
• 200 gram beyaz peynir
• 1 demet maydanoz
• 100 gram izmir tulumu
• 1 yumurta


HAZIRLANIŞI
Un, yumurta, su, ve margarini ile yumuşak bir hamur yapın. 20 dakika dinlendirin. Oklava ile açıp dörde katlayın ve 20 dakika daha dinlendirin. Bu işlemi tam 4 kere daha yapın. Peynirleri rendeleyip ince kıyılmış maydanoz ve yumurta ile karıştırıp kenarıda bekletin. Bu arada hamuru 4 parçaya ayırıp her birini ayrı ayrı daire şeklinde oklava ile incecik açın. Yine her birini boydan önce ikiye daha sonra artı şeklinde dörde bölüp her bir hamurun uzun ucuna peynirli harcı koyup rulo şeklinde sarın ve kendi içinde rulo olarak döndürün. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye yan yana dizip 180 derecede kontorllü olarak üzeri kızırını kadar pişirin.


Alıntıdır.

0 Responses to "Peynirli Rulo Açma Börek Yapımı"

Yorum Gönder