Rosto Yapımı

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER
750 gr. kontrfile
1/2 çay bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı margarin
1 adet soğan
1 adet havuç
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı un
5-6 su bardağı su veya et suyu
1 demet maydanoz sapı
Tuz
Karabiber


HAZIRLANIŞI
Kızdırılmış sıvı yağda eti kızartın. Bu arada çevirirken üzerine tuz ve karabiber serpin. Et pişince tencereden alın. Tenceredeki yağa margarini ekleyin, içine iri doğranmış soğanı ve havucu, salçayı koyup bir dakika kavurduktan sonra unu azar azar ilave edin. Et suyunu da azar azar ekleyin. Eti tencereye koyun, maydanoz saplarını üzerine serpin. Yaklaşık bir saat ağır ateşte pişirin. Servis tabağına alıp pişirme suyunu süzerek etin üzerine dökün.


Alıntıdır.

0 Responses to "Rosto Yapımı"

Yorum Gönder