Sebzeli Sulu Köfte Yapılışı

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
2 adet patates
2 adet havuç
1 su bardağı bezelye
3 su bardağı su
Tuz

Köfte için:
400 gr. kıyma
1 adet soğan
1 çorba kaşığı salça
1 çay bardağı pirinç
1 çay kaşığı kimyon
Tuz
Karabiber




HAZIRLANIŞI
Köfteleri hazırlamak için soğanı rendeleyin ve tüm malzemeyi yoğurun. Ceviz büyüklüğünde köfteler hazırlayın. Tereyağını eritin, yemeklik doğranmış soğanı kavurun. Üzerine doğranmış patates, havuç ve bezelyeleri ekleyin. Sebzelerin rengi dönünce suyu ekleyip tuzunu ayarlayın. Su kaynamaya başladığında köfteleri de tencereye atıp 15-20 dakika pişirin. Daha sonra servis yapın.



Alıntıdır.

0 Responses to "Sebzeli Sulu Köfte Yapılışı"

Yorum Gönder