Sütlü Çorba Yapımı

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER
* 1 su bardağı ince köftelik bulgur (Pirinç de kullanabilirsiniz.)
* 1 kg süt (Oda sıcaklığında beklemiş olmalı.)
* 2 su bardağı su (Oda sıcaklığında beklemiş olmalı.)
* 1 çay kaşığı tuz


YAPILIŞI
Bulgur, süt ve suyu büyük bir tencereye koyun. Orta ısılı ateşte, tahta bir kaşıkla sık sık karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin.
Kaynamaya başlayınca tuzu serpin. Ocağın altını kısın ve kısık ateşte, yine sık sık karıştırarak (bulgur hemen dibi tutan bir malzemedir) en az bir saat kadar pişirin.
Çorba iyice meyanelenip, koyu ayran kıvamına gelince ocaktan alıp servise sunun. Bu çorba soğuk da sıcak da servise sunulabilir.


Alıntıdır.

0 Responses to "Sütlü Çorba Yapımı"

Yorum Gönder