Tarçınlı Çörek Yapımı

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER
1 çay bardağı süt
3 çorba kaşığı erimiş margarin
1 çorba kaşığı pudra şekeri
Aldığı kadar un

İçi için:
1 tatlı kaşığı tarçın
150 gr. ceviz içi
2 çorba kaşığı pudra şekeri



HAZIRLANIŞI
Hamuru için gereken malzemeleri yoğurun ve 10 dakika dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve inceltin. Tarçın, ceviz ve pudra şekerini karıştırıp hamurlara bölüştürün. Hamurların iki ucunu yarım ay şeklinde birleştirin. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üstlerine yumurta sarısı sürün ve önceden 150 derecede ısıtılmış fırında pişirin. Üzerlerine pudra şekeri serperek servis yapın.


Alıntıdır.

0 Responses to "Tarçınlı Çörek Yapımı"

Yorum Gönder