MALZEMELER (8-10 porsiyon)
Hamuru için
• 1 su bardağı un
• 80 gr. tereyağı (oda sıcaklığında)
• 1 yemek kaşığı yoğurt
• Yarım kahve fincanı su
Dolgu için
• Yarım su bardağı kaşar rendesi
• 1 kutu labne peyniri
• 1 yumurta
• 1 yemek kaşığı un
• 100 ml. krema
• 1 su bardağı kadar küp kesilmiş domates
• 1 demet taze fesleğen
• Küçük tart kalıpları
HAZIRLANIŞI
Tart kalıplarını yağlayın. Domatesi yıkayıp her birini dörde bölün. Tüm hamun malzemesini iyice yoğurun.
Üzerini örtüp buzdolabında 20 dakika soğutun. Tekrar mutfak tezgahına alıp biraz yoğurun ve çok ince olmayacak şekilde açın. Tart kalıplarınızdan biraz daha büyük bir bardak ile yuvarlak hamurlar çıkartın. Tart kalıplarınızın içine hamurları yerleştirin. Kenarlarını iyice bastırarak sabitlemeye çalışın ve üzerinden merdane ile geçerek tartın kenarlarının düzgünce kesilmesini sağlayın. Ortasını parmaklarınızla bastırarak mümkün olduğunca düzeltin. Bir kaç çatal darmesiyle hamurun pişerken kabarmaması için delikler açın. Üzerlerine bir folyo kağıdı serip bir kaç nohut veya fasulye tanesi atın. 180 derede ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin. Üzerindeki folyoyu alıp 5 dakika daha pişirin. Ilınmasını bekleyin. İç malzemesini domates hariç birbirleriyle karıştırıp tart kalıplarının içine bir tatlı kaşıığı kadar paylaştırın. Domates dilimlerinide ekleyip, sıcak fırına verin. 20 dakika 180 derecede pişirip soğuması için bekletin.
Alıntıdır.
Hamuru için
• 1 su bardağı un
• 80 gr. tereyağı (oda sıcaklığında)
• 1 yemek kaşığı yoğurt
• Yarım kahve fincanı su
Dolgu için
• Yarım su bardağı kaşar rendesi
• 1 kutu labne peyniri
• 1 yumurta
• 1 yemek kaşığı un
• 100 ml. krema
• 1 su bardağı kadar küp kesilmiş domates
• 1 demet taze fesleğen
• Küçük tart kalıpları
HAZIRLANIŞI
Tart kalıplarını yağlayın. Domatesi yıkayıp her birini dörde bölün. Tüm hamun malzemesini iyice yoğurun.
Üzerini örtüp buzdolabında 20 dakika soğutun. Tekrar mutfak tezgahına alıp biraz yoğurun ve çok ince olmayacak şekilde açın. Tart kalıplarınızdan biraz daha büyük bir bardak ile yuvarlak hamurlar çıkartın. Tart kalıplarınızın içine hamurları yerleştirin. Kenarlarını iyice bastırarak sabitlemeye çalışın ve üzerinden merdane ile geçerek tartın kenarlarının düzgünce kesilmesini sağlayın. Ortasını parmaklarınızla bastırarak mümkün olduğunca düzeltin. Bir kaç çatal darmesiyle hamurun pişerken kabarmaması için delikler açın. Üzerlerine bir folyo kağıdı serip bir kaç nohut veya fasulye tanesi atın. 180 derede ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin. Üzerindeki folyoyu alıp 5 dakika daha pişirin. Ilınmasını bekleyin. İç malzemesini domates hariç birbirleriyle karıştırıp tart kalıplarının içine bir tatlı kaşıığı kadar paylaştırın. Domates dilimlerinide ekleyip, sıcak fırına verin. 20 dakika 180 derecede pişirip soğuması için bekletin.
Alıntıdır.
0 Responses to "Fesleğenli Domatesli Mini Kiş Tarifi"
Yorum Gönder