Patlıcan Karnıyarık Tarifi

Author: cnyt // Category:
6 KİŞİLİK
HAZIRLAMA SÜRESİ 15 DAKİKA
PİŞİRME SÜRESİ 35 DAKİKA

MALZEMELER
* 6 adet kemer patlıcan
* 250 gr az yağlı dana kıyma
* 2 adet orta boy kuru soğan
* 2 adet yeşil sivribiber
* 2 adet orta boy domates
* Yarım demet maydanoz
* 4 çay kaşığı domates salçası
* 2 su bardağı sıcak su
* 1 çay kaşığı tuz, karabiber

Kızartma için;
* Yarım su bardağı sıvıyağ



YAPILIŞI
Sapını kestiğiniz patlıcanları alacalı yani çizgili formda soyup acısını almak için bol tuzlu suda 20-30 dakika bekletin. Soğanları yemeklik çok ince doğrayın. Maydanozları incecik kıyın. Biberleri temizleyip çok ince halka doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyup, tavla zarı şeklinde doğrayın.
Kıymayı orta boy bir tencereye alıp suyunu bırakıp çekinceye kadar kısık ateşte karıştırarak 2-3 dakika kavurun. Sıvıyağ, tuz, karabiber ve soğanı ilave edip kavurmaya devam edin.
Doğranmış sivribiber, domates ve domates salçasını ilave edip kısık ateşte 7-8 dakika pişirin. Maydanozu ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.
Kızartma için sıvıyağı tavada kızdırın. Patlıcanları süzüp kağıt havlu ile kurulayın. Üzerini çatalın ucu ile yer yer delip yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını süzdürün.
Kızaran patlıcanları yuvarlak fırın tepsisine yan yana dizin. Orta kısımlarını bıçakla uzunlamasına hafifçe yarın ve ikiye ayırıp kıyma harcını kaşıkla patlıcanlara doldurun. Her patlıcanın üzerini yarım biber ve bir domates dilimi ile süsleyin.
Tepsinin kenarından 2 su bardağı sıcak suyu tepsiye dökün. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika pişirin. Sıcak sıcak servis yapın.

Not: İsterseniz geniş bir tencerede de pişirebilirsiniz.



Alıntıdır.

0 Responses to "Patlıcan Karnıyarık Tarifi"

Yorum Gönder