MALZEMELER
• 4 bardak un
• Yarım fincan sirke
• 1 su bardağı sıvı yağ
• 200 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
• 1 tatlı kaşığı tuz
• Yeteri kadar su
HARCI İÇİN
• 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
• 100 gram sucuk
• Yarım demet maydanoz
• 1 yumurta akı
• Üzeri için de yumurta sarısı
HAZIRLANIŞI
Un, sirke, tereyağı, tuz ve suyu yoğurarak yumuşak bir hamur elde edin. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp beze yapın. Sucuğu incecik kesin bir kapta kaşar peyniri rendesi, yumurta akı ve ince kesilmiş maydanoz ile karıştırın. Bezelerden bir tanesini avucunuzun içine alıp iki avucunuzla sıkıştırarak inceltin. Her iki ucunu kayık gibi birbirine yapıştırıp içine bir tatlı kaşığı kadar harç malzemesinden koyun ve kenarlarından bir parça içeriye doğru kapatın. Üzeri kayık şeklinde açık kalmalı. Kenarlarına iyice çırpılmış yumurta sarısı sürüp fırın tepsisine aralıklı olarak sıralayın ve 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri pembeleşene kadar pişirip soğuyunca servis yapın.
Alıntıdır.
• 4 bardak un
• Yarım fincan sirke
• 1 su bardağı sıvı yağ
• 200 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
• 1 tatlı kaşığı tuz
• Yeteri kadar su
HARCI İÇİN
• 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
• 100 gram sucuk
• Yarım demet maydanoz
• 1 yumurta akı
• Üzeri için de yumurta sarısı
HAZIRLANIŞI
Un, sirke, tereyağı, tuz ve suyu yoğurarak yumuşak bir hamur elde edin. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp beze yapın. Sucuğu incecik kesin bir kapta kaşar peyniri rendesi, yumurta akı ve ince kesilmiş maydanoz ile karıştırın. Bezelerden bir tanesini avucunuzun içine alıp iki avucunuzla sıkıştırarak inceltin. Her iki ucunu kayık gibi birbirine yapıştırıp içine bir tatlı kaşığı kadar harç malzemesinden koyun ve kenarlarından bir parça içeriye doğru kapatın. Üzeri kayık şeklinde açık kalmalı. Kenarlarına iyice çırpılmış yumurta sarısı sürüp fırın tepsisine aralıklı olarak sıralayın ve 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri pembeleşene kadar pişirip soğuyunca servis yapın.
Alıntıdır.
0 Responses to "Sucuklu Kaşarlı Kayıklar"
Yorum Gönder