6 KİŞİLİK
HAZIRLAMA SÜRESİ: 15 DAKİKA
PİŞİRME SÜRESİ: 25 DAKİKA
MALZEME LİSTESİ
* 2 su bardağı pirinç
* 3 su bardağı sıcak su
* 1/2 su bardağı zeytinyağı
* 150 gr taze bezelye (Konserve bezelye de kullanabilirsiniz.)
* 1 çay kaşığı tuz, karabiber
* 2 demet dereotu
YAPILIŞI
Pirinci sıcak suyun altında iyice yıkayıp tel süzgece koyarak süzün. Taze ya da dondurulmuş bezelye kullanacaksanız, kaynar tuzlu suda 10 dakika kadar haşlayıp süzün. (Dondurulmuş bezelyenin çözülmesini beklemeden kaynar suya atabilirsiniz.) Konserve bezelye kullanacaksanız, haşlanmadan bir kenarda bekletin.
Zeytinyağını geniş bir teflon tenceresine ya da pilav tenceresinde kızdırıp süzdüğünüz pirinci tencereye aktarın. Orta ısılı ateşte tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak 4-5 dakika kavurun.
Üzerine sıcak suyu ve haşlanmış bezelye ya da suyu süzülmüş konserve bezelyeyi aktarıp tuz ve karabiberi serpiştirdikten sonra karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp orta ısılı ateşte pilav suyunu iyice çekinceye kadar pişirin.
Pilav suyunu çeker çekmez ocağın altını kısıp pilavı kısık ateşte 5 dakika pişirerek ocaktan alın. Tencerenin kapağını açıp incecik doğradığınız dere otunu üzerine serpiştirin.
Kapağını tekrar kapattıktan 20 dakika kadar dinlendirin. Karıştırarak ılık olarak servis yapın.
Alıntıdır.
HAZIRLAMA SÜRESİ: 15 DAKİKA
PİŞİRME SÜRESİ: 25 DAKİKA
MALZEME LİSTESİ
* 2 su bardağı pirinç
* 3 su bardağı sıcak su
* 1/2 su bardağı zeytinyağı
* 150 gr taze bezelye (Konserve bezelye de kullanabilirsiniz.)
* 1 çay kaşığı tuz, karabiber
* 2 demet dereotu
YAPILIŞI
Pirinci sıcak suyun altında iyice yıkayıp tel süzgece koyarak süzün. Taze ya da dondurulmuş bezelye kullanacaksanız, kaynar tuzlu suda 10 dakika kadar haşlayıp süzün. (Dondurulmuş bezelyenin çözülmesini beklemeden kaynar suya atabilirsiniz.) Konserve bezelye kullanacaksanız, haşlanmadan bir kenarda bekletin.
Zeytinyağını geniş bir teflon tenceresine ya da pilav tenceresinde kızdırıp süzdüğünüz pirinci tencereye aktarın. Orta ısılı ateşte tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak 4-5 dakika kavurun.
Üzerine sıcak suyu ve haşlanmış bezelye ya da suyu süzülmüş konserve bezelyeyi aktarıp tuz ve karabiberi serpiştirdikten sonra karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp orta ısılı ateşte pilav suyunu iyice çekinceye kadar pişirin.
Pilav suyunu çeker çekmez ocağın altını kısıp pilavı kısık ateşte 5 dakika pişirerek ocaktan alın. Tencerenin kapağını açıp incecik doğradığınız dere otunu üzerine serpiştirin.
Kapağını tekrar kapattıktan 20 dakika kadar dinlendirin. Karıştırarak ılık olarak servis yapın.
Alıntıdır.
0 Responses to "Zeytinyağlı Bezelyeli Pilav Tarifi"
Yorum Gönder