Malzemeler (4 kişilik)
3 çorba kaşığı tepeleme pirinç unu
3 çorba kaşığı tepeleme mısır nişastası
2 çorba kaşığı tozşeker
4 su bardağı süt
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı tereyağı
2 paket vanilya
3 çorba kaşığı kakao
40 gram bitter çikolata
Yapılışı: Krema için pirinç ununu ve nişastayı bir tencereye alın. Üzerine toz şeker ekleyin. Pişirme esnasında, topaklaşmaması için karıştırın. Üzerine sütü, iyice çırpılmış yumurtayı ve kakaoyu ekleyin. Tahta bir kaşıkla karışımı koyulaşıncaya kadar pişirin. Ateşten alıp iyice soğutun. Soğuduktan sonra üzerine tereyağını eritmeden ilave edin, çikolatayı da ekleyip, mikserle 2 dakika çırpın. Buzdolabında bekletin. Kupların içine istenirse muz ya da bisküvi konulabilir. Üzerine hazırlanan muhallebiyi dökün ve çileklerle gofretlerle süsleyip soğutup afiyetle yiyin.
3 çorba kaşığı tepeleme pirinç unu
3 çorba kaşığı tepeleme mısır nişastası
2 çorba kaşığı tozşeker
4 su bardağı süt
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı tereyağı
2 paket vanilya
3 çorba kaşığı kakao
40 gram bitter çikolata
Yapılışı: Krema için pirinç ununu ve nişastayı bir tencereye alın. Üzerine toz şeker ekleyin. Pişirme esnasında, topaklaşmaması için karıştırın. Üzerine sütü, iyice çırpılmış yumurtayı ve kakaoyu ekleyin. Tahta bir kaşıkla karışımı koyulaşıncaya kadar pişirin. Ateşten alıp iyice soğutun. Soğuduktan sonra üzerine tereyağını eritmeden ilave edin, çikolatayı da ekleyip, mikserle 2 dakika çırpın. Buzdolabında bekletin. Kupların içine istenirse muz ya da bisküvi konulabilir. Üzerine hazırlanan muhallebiyi dökün ve çileklerle gofretlerle süsleyip soğutup afiyetle yiyin.
0 Responses to "Çikolatalı Kup Tarifi"
Yorum Gönder