Kırmızıbibere Sarılı Tavuk Tarifi

Author: cnyt // Category: ,
MALZEMELER
1 kg. kırmızıbiber
1 çorba kaşığı silme tereyağı
3 diş sarmısak
1 çay kaşığı kimyon
1/2 çay kaşığı karabiber
2 adet açılmış ve ince dövülmüş tavuk göğsü
1/2 su bardağı rendelenmiş eski kaşar peyniri
2 adet taze soğan Tuz



YAPIMI
Biberlerin çekirdeklerini çıkarıp ikiye bölün ve tuzlu suda haşlayın. Tereyağı, rendelenmiş sarımsak, kimyon, karabiber ve tuzu karıştırın. Biberlerin kabuklarını çıkarın. Yarısını tek kat olarak yayıp üzerine tavukları yerleştirin. Hazırladığınız karışımı tavuklara sürün. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin. Kalan biberleri üzerine serip rulo yapın. Bir fırın tepsisine yerleştirip, alüminyum folyo ile kapatın. Isıtılmış 200 derece fırında pişirin. Taze soğan serperek servis yapın.

0 Responses to "Kırmızıbibere Sarılı Tavuk Tarifi"

Yorum Gönder