PRATİK KLASİK PİZZA TARİFİ

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER
2 ekmek hamuru
100 gr. margarin veya tereyağı
Üzeri için:
3 çorba kaşığı sıvı yağ
2 orta boy domates
1 çorba kaşığı salça
4-5 sosis veya salam veya 1/4 kangal sucuk
3-4 sivri biber
75 gr. kaşar rendesi
kekik


YAPIMI
Ekmek hamurlarını birleştirip yoğurarak 1/2 cm. kalınlığında açalım. Ortasına yumuşamış margarini koyarak hamur kenarlarını bohça kapatır gibi kapatıp hamur, yağ ile bütünleşene dek yoğuralım. Yuvarlak bir tepsiyi margarinle yağlayıp tabanına un serpelim. Hamuru tepsi büyüklüğünde açıp tepsi içine yerleştirerek kenarlarını 1/2 cm. kadar yükseltelim. Salçayı sıvı yağ ile inceltip hamurun üzerine sürerek kekik serpelim. Domatesleri, sosisleri, biberleri küçük küpler halinde doğrayarak hamurun üzerine yayalım. Üzerlerine kaşar rendesi serperek önceden ısıtılmış 190° ısılı fırında kaşarlar eriyip üzeri hafifçe pembeleşene dek pişirelim.

Not: Pizza hamurunun fırın kabındaki kalınlığı 1/2 cm.'i geçmemeli. Onun için pizza hamuruna uygun bir fırın kabı seçin.

0 Responses to "PRATİK KLASİK PİZZA TARİFİ"

Yorum Gönder