Sütlü Kuzulu Gerdan Tarifi

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER
4 adet kuzu gerdan
1 su bardağı süt
5 çorba kaşığı sıvı yağ
1 adet soğan
1 çorba kaşığı renkli tane biber
4-5 dal kıyılmış taze kekik
2 çorba kaşığı tatlı badem
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
Tuz

YAPIMI
Gerdanları bir fırın kabına alın. Üzerine süt, sıvı yağ, soğan, tane biber, kekik ve tuzu ilave edin. Kabı, alüminyum folyo ile kapatarak buzdolabında bir saat bekletip önceden ısıtılmış 250 derece fırında üzeri kapalı olarak 45 dakika pişirin. Diğer taraftan bademleri iki-üç dakika haşlayıp kabuklarını soyun. Yapışmaz yüzeyli bir tavada badem ve fıstıkları kavurun. Etler piştikten sonra servis tabağına alıp üzerine kavrulmuş badem ve fıstıkları serperek servis yapın.

0 Responses to "Sütlü Kuzulu Gerdan Tarifi"

Yorum Gönder