Akıtma Kek Nasıl Yapılır?

Author: cnyt // Category:




Malzemeler
2 adet yumurta
Bir buçuk su bardağı tozşeker
1 su bardağı yoğurt
Bir buçuk su bardağı sıvıyağ
Bir buçuk su bardağı ılık su
Bir buçuk su bardağı mısır unu
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
Margarin (kalıbı yağlamak için)


Yapılışı
Önce yumurtaları çırpın. Daha sonra tozşekeri ekleyip, tekrar çırpın. 1 su bardağı yoğurt, sıvıyağ ve ılık suyu ekleyin. Un ve mısır ununu ekleyip, üzerine 1 paket kabartma tozunu döküp, iyice karıştırın. Bir su bardağı iri çekilmiş cevizi ilave edip, tekrar karıştırın. Margarinle yağlanmış kek kalıbına ya da derin bir tepsiye karışımı dökün. 170 derece fırında iyice kabarana dek pişirin.

0 Responses to "Akıtma Kek Nasıl Yapılır?"

Yorum Gönder