Balkabağı Çorbası Tarifi
Author: cnyt // Category: balkabağı, Corbalar, çorba, fıstık, tarif, zerdeçal
4 kişilik
Malzemeler
300 gram balkabağı
2 havuç
1 soğan
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı tereyağı
5 su bardağı su
1 çay kaşığı zerdeçal
2 çorba kaşığı fıstık
Yapılışı:
Tencerenin içine küp doğranmış balkabaklarını, doğanı ve havucu yerleştirin. Üzerine su ekleyip havuçlar pişene kadar 20 dakika pişirin. Bu karışımı mutfak robotundan geçirin. Tencerede tereyağını eritip un ekleyerek 2 dakika kavurun. Ezilmiş karışımı da üzerine döküp 5 dakika kaynatın. Zerdeçal, tuz ve kavrulmuş fıstık ekleyip servis yapın. İsterseniz 2 çorba kaşığı çiğ krema ekleyip daha değişik bir lezzet elde edebilirsiniz.
Alıntıdır.
0 Responses to "Balkabağı Çorbası Tarifi"
Yorum Gönder