Ciğerli Tarifler; Ciğer Taplaması

Author: cnyt // Category:
Malzeme Listesi
(akciğer ve karaciğer)
1 takım ciğer
- 2 baş büyük boy soğan
- 1 çay kaşığı tuz, karabiber
- Yarım demet maydanoz
- 1-2 adet yeşil sivribiber
- 3-4 su bardağı ince bulgur
Sosu için;
- 50 gr tereyağı
- 2 çay kaşığı toz kırmızıbiber


Hazırlanışı
Takım ciğer (karaciğer ve akciğer) kıyma makinesinde veya robotta çekilerek kıyma haline getirilir.
İçine ince kıyılmış soğan, maydanoz, tuz, karabiber ve yine incecik kıyılmış sivribiber katılarak yoğrulur. Bu köfte hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp iki elde yuvarlanır, üzerine bastırılarak hafifçe yassılaştırılır.
Kaynar tuzlu suya atılarak 15 dakika kadar haşlanan köfteler el kevgiriyle süzdürülerek servis tabağına alınır. Üstüne kırmızıbiberli kızdırılmış tereyağı gezdirildikten sonra sıcak olarak servis edilir.


Alıntıdır.

0 Responses to "Ciğerli Tarifler; Ciğer Taplaması"

Yorum Gönder