Farklı Lezzetler Havuç Dolması Tarifi

Author: cnyt // Category: , ,



Malzemeler
Dolma için:
1 kg büyük boy havuç
250 gram kıyma
1 adet soğan
3 çorba kaşığı galeta unu
1 adet yumurtanın sarısı
4-5 dal maydanoz
1 tatlı kaşığı tarçın
Tuz, karabiber

Servis için:
Yarım kg kuşbaşı kuzu eti
2 çorba kaşığı tereyağı
2 adet soğan
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 su bardağı haşlanmış nohut
1 çay kaşığı tarçın
4-5 dal maydanoz
Yeteri kadar su
Tuz, karabiber




Yapılışı
Önce servis için 2 adet soğan ı rendeleyin. Tereyağını ve zeytinyağı nı derin bir tencereye alıp, yemeklik doğranmış soğanı rengi dönene kadar kavurun. Üzerine eti ilave edin. 10 dakika kavurup karabiber , tarçın ve tuzu ekleyin. Et pembeleşince üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin. Kaynamaya başladığında nohudu ilave edip, kapağı kapalı olarak yumuşayana kadar orta ateşte pişirin. İnce kıyılmış maydanoz ekleyin. Diğer taraftan dolma için, havuçları soyup 3 parmak uzunluğunda doğrayın. Az suda 10 dakika haşlayın. Dibini delmeden bir ucundan içini çıkarın ve kenar a alın. Kıymayı derin bir kaba alın. Üzerine rendelenmiş soğan, galeta unu, yumurta sarısı, kıyılmış maydanoz, tarçın, karabiber ve tuz ekleyip iyice yoğurun. Havuçların içini parmağınızla bastırarak bu harçla doldurun. Pişirdiğiniz nohutlu eti bir tencereye alın. Hazırladığınız dolmaları etin üzerine dizin. Ocağa oturup 20 dakika pişirin (suyu azalmışsa sıcak su ekleyin). Maydanozla süsleyerek servis yapın.


Alıntıdır.

0 Responses to "Farklı Lezzetler Havuç Dolması Tarifi"

Yorum Gönder