Köy Tavuğu Tarifi
Author: cnyt // Category: köy, kümes hayvanı, lezzet, tarif, Tavuk - Hindi vs.., tavuklu yemek tarifleri
Malzemeler
1 tavuk
2 bardak haşlanmış buğday
1 bardak haşlanmış yeşil mercimek
1 soğan
1 kaşık domates salçası
Mayonez
Tavuk suyu
Katı yağ
Karabiber
Tuz
Hazırlanışı
Tavuğun her tarafına mayonez sürüp, 180 dereceye ısıtılmış fırında pişirin. Doğranmış soğanı yağda kavurun. Üzerine buğday ve mercimeği katıp, yeterince tavuk suyu ile karabiber ve tuzunu ayarlayarak pişirin. Pişen pilavı servis tabağına alıp ortasına pişen tavuğu yerleştirin. Salçayı, eritilmiş yağda biraz su ilavesiyle biber ve tuzunu ayarlayarak kavurup, pilavın üzerinde gezdirin. Afiyet olsun..
1 tavuk
2 bardak haşlanmış buğday
1 bardak haşlanmış yeşil mercimek
1 soğan
1 kaşık domates salçası
Mayonez
Tavuk suyu
Katı yağ
Karabiber
Tuz
Hazırlanışı
Tavuğun her tarafına mayonez sürüp, 180 dereceye ısıtılmış fırında pişirin. Doğranmış soğanı yağda kavurun. Üzerine buğday ve mercimeği katıp, yeterince tavuk suyu ile karabiber ve tuzunu ayarlayarak pişirin. Pişen pilavı servis tabağına alıp ortasına pişen tavuğu yerleştirin. Salçayı, eritilmiş yağda biraz su ilavesiyle biber ve tuzunu ayarlayarak kavurup, pilavın üzerinde gezdirin. Afiyet olsun..
0 Responses to "Köy Tavuğu Tarifi"
Yorum Gönder