Limonlu Pilav Tarifi

Author: cnyt // Category: , , ,
Malzemeler 2 su bardağı pirinç 2 çorba kaşığı zeytinyağız 3 su bardağı sıcak su 1 paket tavuk veya et bulyon 1 adet rendelenmiş havuç 1 limon Tuz Hazırlanışı Pirinci ılık su ile iyice yıkayıp süzgeçte kurumaya alın. Magicook'ta ana ekrandaki "pilav" düğmesine basın ve "başla" duğmesiyle çalıştırın. Hazneye yağı aktarıp biraz kızdığında rendelenmiş havucu ilave edip kavurun. Daha sonra yıkanmış ve suzulmuş pirinci ekleyin. Ekranda pilav için 3 moddan hangisinin aktif olduğunu takip edebilirsiniz. "kavurma" modunda pirinç ve havuçları 9 dakika kavurun. Tavuk veya et bulyonu 3 su bardağı sıcak suda eritin. Ekrandan "pişirme" moduna geçildiğini gördüğünüzde hazırladığınız suyu ilave edin. Magicook'un kapağını kapatın. Otomatik olarak Magicook pilavı 12 dakika boyunca pişirecektir. Magicook daha sonra 40C civarında 20 dakika boyunca "demleme" moduna geçecektir. Bu süre başladığında pilava 1 limonunun rendelenmiş kabuğunu ilave edin. Kapağını kapatın. ''demleme'' modu geçtiğinde arkasından yine otomatik olarak ''sıcak tutma'' moduna geçecek, servis zamanına kadar sıcak bir şekilde pilavınızı muhafaza edecektir. Alıntıdır.

0 Responses to "Limonlu Pilav Tarifi"

Yorum Gönder