Mandalina Peltesi tarifi

Author: cnyt // Category: , , ,
4 kişilik
Malzemeler
1 kilo mandalina
1 çay bardağı şeker
1 limon
2 çorba kaşığı nişasta
1 paket vanilya
Kreması için
2 su bardağı süt
3 çorba kaşığı un
1 yumurta sarısı
4 çorba kaşığı şeker

Yapılışı:
Kreması yapmak için tencerenin içinde sütü, unu, yumurta sarısını ve şekeri çırparak koyulaşıncaya kadar 10 dakika kaynatın. Ocaktan alıp karıştırın ve soğumaya bırakın. Bu ardada mandalinaları ortadan ikiye bölüp suyunu iyice sıkın. Mandalina suyunu bir tencerenin içine boşaltıp üzerine şeker ve limon suyunu ilave edip ocak üzerinde 5 dakika kaynama noktasına gelmesini bekleyin. Nişastayı az suyla ezip tenceredeki mandalinaların içine ekleyin. Karıştırıp koyulaşınca ocaktan alın. Soğuyan kremayı cam bir kaba boşaltıp kaşığın tersi ile yayın. Üzerine de mandalina peltesini sezdirin. Bu şekilde 1saat soğumaya bırakın. Buzdolabında da 1 saat bekletilip dilimleyerek servis yapabilirsiniz.


Alıntıdır.

0 Responses to "Mandalina Peltesi tarifi"

Yorum Gönder