Nohutlu Balık Çorbası Tarifi
Author: cnyt // Category: Baklagiller, balık, Corbalar, çorba, Deniz Ürünleri, ekmek, fileto, içi, maydanoz, nohut, sarımsaklimon, tarif
MALZEMELER
1 su bardağı nohut
1 kg. beyaz etli balık fileto
1 adet biber
5 diş sarımsak
2-3 dilim ekmek içi
1/2 su bardağı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
1 adet limon
1 çorba kaşığı maydanoz
Hazırlanışı
Bir gece önceden ıslanmış nohudu, biber ve bir diş sarımsakla haşlayın. Suyunu süzüp blendırdan geçirin. Balığı haşlayıp ekmek içi, dört diş sarımsak, iki çorba kaşığı zeytinyağı ve tuzla blendırdan geçirin. Küçük köfteler yapıp unlayın ve kızartın. Nohudu balığın haşlama suyuyla kaynatın. Çorbayı servis tabağına alıp köfteleri koyun. Zeytinyağı, kıyılmış maydanoz ve limon suyunu çorbanın üzerine gezdirin.
Alıntıdır.
0 Responses to "Nohutlu Balık Çorbası Tarifi"
Yorum Gönder