Malzeme listesi
- 1 kg kemikli az yağlı parça koyun eti
- 1 adet yumurta
- 2 kg yoğurt
- 2 çay kaşığı tuz, kuru nane
HAZIRLANIŞI
Yoğurdu tel süzgece ya da tülbende koyup süzülmesini bekleyin. Yoğurdun süzgeçte en az 4-5 saat beklemesi gerekir.
Kemikli parça eti, üzerini kapatacak kadar su ve tuz ilavesiyle pişirin. Pişen etin kemiklerini ayıklayın.
Süzülmüş yoğurdu orta boy bir tencereye koyun. Üzerine bir yumurtayı kırıp kısık ateşin üzerine oturtun. Hızlı dairesel hareketlerle karıştırarak çırpın.
Hazırladığınız bu ılık karışımı daha önce hazırlanan tenceredeki etli suya ekleyin. (Yoğurdu et suyuna birden karıştırmayın, yavaş yavaş karıştırarak yoğurt ve et suyunun özleşmesini sağlayın.)
Kısık ateşte, yaklaşık yarım saat pişirin. Üzerine karabiber ve nane serpin. Sıcak sıcak servise sunun.
Not: Geleneksel yöntemde bu yemeğin üzerine kızdırılmış biberli naneli yağ gezdirilir.
Alıntıdır.
- 1 kg kemikli az yağlı parça koyun eti
- 1 adet yumurta
- 2 kg yoğurt
- 2 çay kaşığı tuz, kuru nane
HAZIRLANIŞI
Yoğurdu tel süzgece ya da tülbende koyup süzülmesini bekleyin. Yoğurdun süzgeçte en az 4-5 saat beklemesi gerekir.
Kemikli parça eti, üzerini kapatacak kadar su ve tuz ilavesiyle pişirin. Pişen etin kemiklerini ayıklayın.
Süzülmüş yoğurdu orta boy bir tencereye koyun. Üzerine bir yumurtayı kırıp kısık ateşin üzerine oturtun. Hızlı dairesel hareketlerle karıştırarak çırpın.
Hazırladığınız bu ılık karışımı daha önce hazırlanan tenceredeki etli suya ekleyin. (Yoğurdu et suyuna birden karıştırmayın, yavaş yavaş karıştırarak yoğurt ve et suyunun özleşmesini sağlayın.)
Kısık ateşte, yaklaşık yarım saat pişirin. Üzerine karabiber ve nane serpin. Sıcak sıcak servise sunun.
Not: Geleneksel yöntemde bu yemeğin üzerine kızdırılmış biberli naneli yağ gezdirilir.
Alıntıdır.
0 Responses to "Orman Yemeği Yapımı"
Yorum Gönder