Pazı Kavurması Tarifi

Author: cnyt // Category: , , , , , , ,
4 kişilik Malzemeler 1,5 kilo pazı 1 soğan 3 diş sarımsak 4 dal taze soğan Yarım çay bardağı zeytinyağı Tuz, karabiber 2 domates Yapılışı: Pazıları çok iyice yıkayın. Süzülmeye bırakın. Tencereye zeytinyağını ve rendelenmiş soğanı ve sarımsağı ilave edip 3 dakika kadar kavurun. Rendelenmiş domatesleri ince kıyılmış taze soğanı ekleyip kavurmaya devam edin. Üzerine kıyılmış pazıları da ekleyip kapağını kapatın ve kısık ateşte 20 dakika pişirin. Tuz ve karabiberi ekleyip tatlandırın. Zeytinyağı ile pişirildiği için soğuk olarak servis yapılabilir. Yanında sarımsaklı yoğurtla ikram edilebilir. Alıntıdır.

0 Responses to "Pazı Kavurması Tarifi"

Yorum Gönder