Pazı Kavurması Tarifi
Author: cnyt // Category: güveç, kavurma, pazı, pazı kavurma, sebze, Sebzeler, tarif, yapımı
4 kişilik
Malzemeler
1,5 kilo pazı
1 soğan
3 diş sarımsak
4 dal taze soğan
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz, karabiber
2 domates
Yapılışı: Pazıları çok iyice yıkayın. Süzülmeye bırakın. Tencereye zeytinyağını ve rendelenmiş soğanı ve sarımsağı ilave edip 3 dakika kadar kavurun. Rendelenmiş domatesleri ince kıyılmış taze soğanı ekleyip kavurmaya devam edin. Üzerine kıyılmış pazıları da ekleyip kapağını kapatın ve kısık ateşte 20 dakika pişirin. Tuz ve karabiberi ekleyip tatlandırın. Zeytinyağı ile pişirildiği için soğuk olarak servis yapılabilir. Yanında sarımsaklı yoğurtla ikram edilebilir.
Alıntıdır.
0 Responses to "Pazı Kavurması Tarifi"
Yorum Gönder