Pırasa Sarması Tarifi
Author: cnyt // Category: pırasa, pırasa sarması, Sarma - Dolmalar, sebze, Sebzeler, tarifMALZEMELER
750 gr. kalın pırasa
4 adet orta boy soğan
1/2 su bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 su bardağı pirinç
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı kuşüzümü
1 adet limonun suyu
1 adet kesme şeker
Tuz
Pul biber
Karabiber
Pırasaların beyaz kısımlarını bir karış uzunluğunda doğrayın. Her parçayı ortasından yarın. Tuzlu suda haşlayıp soğuk suya atın. Soğan ve fıstığı zeytinyağında kavurun. Üzerine pirinci ekleyip beş dakika kavurun. Diğer malzemeleri ve yarım su bardağı sıcak su ekleyip suyunu çekene dek pişirin. Pırasaları katlarına ayırın. Uç kısımlarına iç harçtan koyup muska böreği yapar gibi sarın. Tencereye dizip üzerine düz bir tabak kapatın. Bir su bardağı sıcak su ekleyip pişirin
Alıntıdır.
0 Responses to "Pırasa Sarması Tarifi"
Yorum Gönder