Pırasalı Kuzu Kapama Tarifi

Author: cnyt // Category: , , , , ,

Malzemeler
500 gram kapamalık kuzu eti
300 gram pırasa
2 adet orta boy soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
Bir buçuk su bardağı sıcak su
1 çorba kaşığı limon suyu
3 adet defne yaprağı
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Bir buçuk su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz, karabiber

Yapılışı
İNCE kıyılmış soğanı tereyağında kavurun. Kapamalık kuzu etini soğanın üzerine koyun ve kısık ateşte kendi suyunu salıp çekene kadar pişirin. Kendi suyunda pişen eti fırına dayanıklı bir kabın içine alın. Üzerine sıcak su, limon suyu, defne yaprağı, tuz ve karabiber ilave edin. Ayrı bir tavada çok ince kıyılmış pırasayı zeytinyağında kavurun ve etlerin üzerine yayın. En üste rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kaşarlar eriyene kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.


Alıntıdır.

0 Responses to "Pırasalı Kuzu Kapama Tarifi"

Yorum Gönder