MALZEMELER
1 adet tavuk
1 adet defne yaprağı
1 tatlı kaşığı kekik
4 çorba kaşığı tereyağı
1 baş sarımsak
2 su bardağı tavuk suyu
Taze biberiye
Karabiber
Tuz
HAZIRLANIŞI
Tavuğun içine ve dışına tuz ve karabiber sürün. İçine kekik, biberiye ve defne yaprağını yerleştirin. Kürdan yardımıyla kenarlarını kapatın. Fırın tepsisine koyun. Tereyağını parça parça üzerine koyun. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında 60 dakika pişirin. Ayıklanmış sarımsakları tepsiye koyun, 15 dakika daha pişirin. Tavuğu dilimleyip servis tabağına alın. Tepside biriken suya tavuk suyunu ekleyip sarımsaklarla beraber kaynatın. Tavuğun üzerine gezdirerek servis yapın.
Alıntıdır.
1 adet tavuk
1 adet defne yaprağı
1 tatlı kaşığı kekik
4 çorba kaşığı tereyağı
1 baş sarımsak
2 su bardağı tavuk suyu
Taze biberiye
Karabiber
Tuz
HAZIRLANIŞI
Tavuğun içine ve dışına tuz ve karabiber sürün. İçine kekik, biberiye ve defne yaprağını yerleştirin. Kürdan yardımıyla kenarlarını kapatın. Fırın tepsisine koyun. Tereyağını parça parça üzerine koyun. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında 60 dakika pişirin. Ayıklanmış sarımsakları tepsiye koyun, 15 dakika daha pişirin. Tavuğu dilimleyip servis tabağına alın. Tepside biriken suya tavuk suyunu ekleyip sarımsaklarla beraber kaynatın. Tavuğun üzerine gezdirerek servis yapın.
Alıntıdır.
0 Responses to "Sarımsaklı Tavuk Yapımı"
Yorum Gönder