Sevgililer Gününe Özel Tarifler

Author: cnyt // Category: , , , , ,



Malzemeler
2 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı un
5 su bardağı soğuk su
3 adet kereviz
3-4 çorba kaşığı tel şehriye, tuz
Üzeri için: 2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 diş kıyılmış sarımsak
1 adet kırmızı biber
1 çorba kaşığı sirke
2-3 dal kereviz yaprağı, tuz



Yapılışı
TEREYAĞINI eritip unu rengi dönene kadar kavurun. Suyu ekleyip kaynamaya başlayınca, rendelenmiş kerevizleri ilave edin. Kerevizler yumuşayınca şehriyeyi ve tuzunu ekleyin. 10 dakika daha pişirip ocaktan alın. Üzeri için, zeytinyağı nı kızdırıp sarımsakları ve küp doğranmış kırmızı biber i 1-2 dakika sote edin. Sirke ve tuzu ekleyip şöyle bir karıştırdıktan sonra ocaktan alın. Çorbayı servis tabaklarına alıp üzerine biberli sosu ilave edin. Kıyılmış kereviz yaprakları ile süsleyerek servis yapın.



Sevgi Yemeği Tarifi


4 Kişilik
Malzemeler
500 gram kuşbaşı doğranmış dana eti
1 adet soğan
2 adet domates
1 çorba kaşığı sıvıyağ
15 gram margarin
2 çay kaşığı kekik

Püre için:
2 adet büyük boy patates
1 tatlı kaşığı taneli hardal

Yapılışı
Magicook kabına sıvıyağ ve margarini aktarın. "Menü"den "sulu yemek" modunu seçin. "Kavurma" modunda çok ince kıyılmış soğan ı ve küp şeklinde doğanmış domates leri 5 dakika kavurun. Üzerini eti ve kekiği ilave edip 5 dakika daha kavurun. 1½ cup su ilave edip pişirme süresini 20 dakikaya ayarlayın. Aynı anda Magicook'un buhar sepetine kabukları soyulup parmak kalınlığında enine kesilmiş patates leri yerleştirin. Magicook otomatik olarak 20 dakika 100 derece "pişirme" yapacak ve "sıcak tutma" moduna geçecektir. Patates püresi için sepetteki patatesleri çukur bir kaba aktarın. Taneli hardal ekleyip çatalla ezerek püre haline getirin. Püreyi yuvarlak çember kalıplara aktarın. Kaşıkla bastırarak şekil verin. Çemberi çıkarıp et soteyi pürenin üzerine yerleştirin. Sıcak servis yapın.

Alıntıdır.



Ruh İkizim Makarnası Tarifi


6 Kişilik
Malzemeler
Yarım paket makarna
1 çay bardağı sıvıyağ
1 adet orta boy soğan
Yarım bağ pazı yaprağı
Tuz, karabiber
4 adet yumurta
1 su bardağı süt
100 gram beyaz peynir veya lor
l 100 gram rendelenmiş kaşar


Yapılışı
Makarnaları haşlayıp suyunu süzün ve bir kenar da bekletin. Yarım çay bardağı sıvıyağda, küp doğranmış soğan ı pembeleştirin. Üzerine doğranmış pazı yapraklarını, tuz ve karabiber i ekleyip, 2-3 dakika daha kavurun. Ayrı bir kapta yumurtaları, 1 su bardağı sütü ve kalan yarım çay bardağı sıvıyağı çırpın. Bu karışımı, önceden haşlayıp soğuttuğunuz makarnalara ilave edin. Ardından ezilmiş beyaz peynir i de ilave edip, karıştırın. Fırın kabını margarinle yağlayıp, tabanına un serpin. Yumurta soslu makarnanın yarısını fırın kabının içine yayın. Üzerine pazılı harcı yayarak dökün. En son olarak kalan makarnayı da üzerine yayıp, rendelenmiş kaşar peynirini serpin. Isıtılmış 200 derece fırında kaşarlar eriyip, üzeri hafifçe pembeleşene dek pişirin. Ilınınca pazılı makarnayı dilimleyip servis yapın.
Alıntıdır.


Ve FİNAL

İlk Öpücük Tatlısı Tarifi


2 Kişilik
Malzemeler
300 g un
150 g pirinç unu
50 g kabartma tozu
50 ml ayçiçeği yağı
100 ml su


Yapılışı
Bütün malzemeyi bir kabın içine alın ve çırpma teliyle çırpın. Muzları soyun ve ortadan ikiye dikey olarak kesin. Kesilen muzları hamurla karıştırın. Grilliant ile 4. seviyede iki yüzünü de kızartın. Bal veya vanilya sosla servis edebilirsiniz.



Alıntıdır.

0 Responses to "Sevgililer Gününe Özel Tarifler"

Yorum Gönder