Malzeme listesi
- 2 adet tavuk göğüs eti
- 8 su bardağı su
- 1 adet büyük boy kuru soğan
- 30 gr tereyağı
- 3 tepeleme yemek kaşığı un
- 7-8 su bardağı sıcak tavuk suyu
- 2 çay kaşığı tuz, kırmızı toz biber
- İsterseniz, küp kesilip kızartılmış ekmek parçaları
HAZIRLANIŞI
Tavuk etlerini büyük bir tencereye koyun. Üzerine soyulmuş bütün soğan, bir kaşık tuz ve sekiz su bardağı sıcak suyu ilave edin. Orta ısılı ateşte haşlayıp iyice yumuşattığınız tavuk etlerini tencereden süzerek çıkarın.
Doğrama tahtası üzerinde küçük küpler halinde doğrayın ya da incecik didikleyin. Tereyağını bir tencereye koyup ateşin üzerine oturtun.
Yağ erir erimez unu ekleyin. Bir tel çırpıcıyla sürekli karıştırarak unun rengi iyice sararıp kokusu çıkıncaya kadar, 2-3 dakika kavurun.
Sıcak tavuk suyunu azar azar ve yine karıştırmaya devam ederek ilave edin.
Çorba boza kıvamına gelip kaynayıncaya kadar pişirin.
Kaynamaya başlayınca tavuk etlerini ekleyip ocağın altını kısın. Tuz ve biberi katıp arada sırada karıştırarak 5-7 dakika daha pişirin ve ocaktan alın. İsterseniz üzerine kırmızıbiberli yağ gezdirin. Küp kesilip kızarmış ekmeklerle süsleyip servise sunun.
Alıntıdır.
- 2 adet tavuk göğüs eti
- 8 su bardağı su
- 1 adet büyük boy kuru soğan
- 30 gr tereyağı
- 3 tepeleme yemek kaşığı un
- 7-8 su bardağı sıcak tavuk suyu
- 2 çay kaşığı tuz, kırmızı toz biber
- İsterseniz, küp kesilip kızartılmış ekmek parçaları
HAZIRLANIŞI
Tavuk etlerini büyük bir tencereye koyun. Üzerine soyulmuş bütün soğan, bir kaşık tuz ve sekiz su bardağı sıcak suyu ilave edin. Orta ısılı ateşte haşlayıp iyice yumuşattığınız tavuk etlerini tencereden süzerek çıkarın.
Doğrama tahtası üzerinde küçük küpler halinde doğrayın ya da incecik didikleyin. Tereyağını bir tencereye koyup ateşin üzerine oturtun.
Yağ erir erimez unu ekleyin. Bir tel çırpıcıyla sürekli karıştırarak unun rengi iyice sararıp kokusu çıkıncaya kadar, 2-3 dakika kavurun.
Sıcak tavuk suyunu azar azar ve yine karıştırmaya devam ederek ilave edin.
Çorba boza kıvamına gelip kaynayıncaya kadar pişirin.
Kaynamaya başlayınca tavuk etlerini ekleyip ocağın altını kısın. Tuz ve biberi katıp arada sırada karıştırarak 5-7 dakika daha pişirin ve ocaktan alın. İsterseniz üzerine kırmızıbiberli yağ gezdirin. Küp kesilip kızarmış ekmeklerle süsleyip servise sunun.
Alıntıdır.
0 Responses to "Tavuk Göğsü Çorbası (Trakya Yöresi) Yapımı"
Yorum Gönder