Tavuklu Krep Yapımı
Author: cnyt // Category: Krep, tarif, tavuk, Tavuk - Hindi vs.., tavuk eti, yapılışı
6 kişilik
Malzemeler
1 su bardağı un
2 su bardağı süt
3 yumurta
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay bardağı zeytinyağı
İçi için:
400 gram tavuk eti
1 soğan
2 domates
1 havuç
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı salça
100 gram kaşar peyniri
Yapılışı:
Derince bir kabın içine yumurtaları kırın. Üzerine sütü, unu, zeytinyağını ekleyip iyice çırpın. Bu harç boza
kıvamından biraz daha akışkan olmalıdır. 5 dakika dinlendirin. Bu arada rendelenmiş soğanı tereyağında 2 dakika kavurun. Üzerine çok küçük doğranmış tavuk etlerini ekleyip kavurmaya devam edin. Salça, domates ve rendelenmiş havucu da üzerine ilave edip 10 dakika kadar pişirin. İstediğiniz baharatları ekleyip ocaktan alın. Krep harcını yağsız tavaya kaşıkla dökerek, iki yüzünü de pişin. Tavuklu harcı içlerine paylaştırıp kaşar peyniri ekleyip katlayın. Fırın tepsisine dizip üzerlerine de kaşar peyniri serpin ve 190 derecelik fırında 5 dakika pişirip çıkartın, sıcak servis yapın
Alıntıdır.
0 Responses to "Tavuklu Krep Yapımı"
Yorum Gönder