Testi Kebabı Tarifi
Author: cnyt // Category: et, kebap, kuzu, Kuzu Eti, lezzet, tarif, testi, yerköy, yozgat, Yöresel
Malzemeler
* 125 gr tereyağı
* 1 kg kuzu eti
* 4 adet orta boy domates
* 6 adet yeşil sivribiber
* 3 baş sarımsak ya da 24 diş sarımsak
* 1 yemek kaşığı pul biber
* 1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı
Bir testi alıp içini yıkayın. Kuşbaşı kuzu etini bir tencerede tereyağı ile 3-4 dakika kavurun.
İri iri doğradığınız domatesi ve biberi, bütün haldeki sarımsakları, tuzu, kırmızı pul biberi karıştırın. Eti 2-3 dakika kadar kavurduktan sonra ocağın altını kapatın. Malzemeleri testinin içine doldurup testiyi fırın tepsisine yatık vaziyette koyun. Testinin ağzını, biraz un ve suyla yaptığınız hamurla kaplayıp hamurun ortasını kürdanla 5-6 yerinden delin. Kısık ateşte 2-3 saat kadar pişirin. Testinin boynunu bir çekiçle kırıp, içindeki yemeği servis tabağına alın. Sıcakken servise sunun.
Alıntıdır.
* 125 gr tereyağı
* 1 kg kuzu eti
* 4 adet orta boy domates
* 6 adet yeşil sivribiber
* 3 baş sarımsak ya da 24 diş sarımsak
* 1 yemek kaşığı pul biber
* 1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı
Bir testi alıp içini yıkayın. Kuşbaşı kuzu etini bir tencerede tereyağı ile 3-4 dakika kavurun.
İri iri doğradığınız domatesi ve biberi, bütün haldeki sarımsakları, tuzu, kırmızı pul biberi karıştırın. Eti 2-3 dakika kadar kavurduktan sonra ocağın altını kapatın. Malzemeleri testinin içine doldurup testiyi fırın tepsisine yatık vaziyette koyun. Testinin ağzını, biraz un ve suyla yaptığınız hamurla kaplayıp hamurun ortasını kürdanla 5-6 yerinden delin. Kısık ateşte 2-3 saat kadar pişirin. Testinin boynunu bir çekiçle kırıp, içindeki yemeği servis tabağına alın. Sıcakken servise sunun.
Alıntıdır.
0 Responses to "Testi Kebabı Tarifi"
Yorum Gönder