Zencefilli Bisküvi Tarifi
Author: cnyt // Category: bisküvit, hazırlamak, Kekler - Pastalar vs.., tarif, zencefil, zencefilli bisküvi
Malzemeler (8 Kişilik)
3 su bardağı un
1 yumurta
1 su bardağı pekmez
1 su bardağı rendelenmiş bitter çikolata
1 çay kaşığı kabartma tozu
2 çorba kaşığı taze zencefil rendesi
1 çorba kaşığı dövülmüş karanfil
1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz
Yapılışı:
Yoğurma kabının içine unu, yumurtayı, pekmezi, rendelenmiş toz zencefili ve tozhaline getirilmiş karanfili, cevizi hepsini birlikte karıştırıp yoğurmaya başlayın. Rendelenmiş çikolatayı da ekleyip hamuru unlanmış zeminde ince bir şekilde açın. Dikdörtgen ya da kare şeklinde kesin. Fırın tepsisine dizin 190 derecedeki fırında 20 dakika kadar pişirin. Soğumaya bırakın üzerine eritilmiş çikolatayı sürüp çay ve kahvenin yanında ikram edin.
Alıntıdır.
0 Responses to "Zencefilli Bisküvi Tarifi"
Yorum Gönder