Lahana Kapuska Tarifi
Author: cnyt // Category: kapuska, Kıyma, koyun, kuzu, lahana, sebze, Sebzeler, tarif, yemek
Malzeme listesi
1 kg lahana
250 gr orta yağlı kıyma (Kuzu ya da koyun.)
5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet orta boy kuru soğan
2 yemek kaşığı domates salçası
(2 orta boy domates de kullanabilirsiniz.)
1 su bardağı pirinç ya da kalın bulgur
1 çay kaşığı tuz, karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
3 su bardağı sıcak su
(Et ya da tavuk suyu da kullanabilirsiniz.)
1 adet limonun suyu
Hazırlanışı
Kıyma ve zeytinyağını büyük boy bir tencereye aktarıp orta ısılı ateşte karıştırarak 3-4 dakika kavurun.
Üzerine yemeklik incecik doğradığınız kuru soğanları ve salçayı ekleyin. Karıştırarak 5 dakika daha kavurun.
Lahanayı yıkayıp ortadan ikiye bölün. Yapraklarını tek tek çıkarıp yıkayın. Üst üste koyduktan sonra ince ince doğrayın.
Doğradığınız lahanayı tencereye aktarıp tüm malzemeleri 5-6 dakika daha kavurun.
Pirinci ya da bulguru yıkayıp tencereye aktarın. Tuz, karabiber ve kırmızı pul biberi ilave edin. Sıcak suyu da ekleyip tencerenin ağzını kapatarak kısık ateşte lahana iyice yumuşayıncaya kadar pişirdikten sonra ocaktan alın. Limon suyunu katıp karıştırın.
Sıcak sıcak servise sunun.
Arzu ederseniz, salça yerine soyup küp küp doğradığınız domatesleri ilave edebilirsiniz.
İsterseniz biber salçası da ekleyebilirsiniz.
Not: Konya'da lahana kapuskasının üzerine sarmısaklı yoğurt da eklenir.
Alıntıdır.
0 Responses to "Lahana Kapuska Tarifi"
Yorum Gönder