Peynirli Üsküp Dolması
Author: cnyt // Category: dolma, peynir, peynirli dolma, Sarma - Dolmalar, tarif, üsküp
Malzeme listesi
- 7-8 adet orta boy yeşil dolmalık biber
Kızartmak için;
- Yarım su bardağı sıvıyağ
İç malzemesi;
- 3 adet yumurta
- 2 su bardağı az yağlı beyaz peynir (rendelenecek)
- 3 adet orta boy domates
- 1 çay kaşığı tuz, kırmızı pul biber
- 4 çay kaşığı kuru nane (Taze nane de kullanabilirsiniz.)
- Yarım demet maydanoz
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 2 su bardağı sıcak su
Hazırlanışı
Yıkayıp kuruladığınız dolmalık biberlerin ağız kısımlarını kapak gibi kesin.Tohumlarını ayıklayıp çatalla birkaç yerinden delin. (Böylece biberler kızarırken patlamayacaktır.)
Sıvıyağı derin bir tavada kızdırıp biberleri kızgın yağda önlü arkalı kızartın. Kızarttığınız biberlerin kabuklarını dikkatlice soyup bir kenarda bekletin.
İç malzemeyi hazırlamak için yumurtaları derin bir kaba kırıp domatesleri rendeleyin. Rendelenmiş ya da ufalanmış peynirleri ekleyip tuz ve biberi serpiştirin. Kuru nane ve ince kıyılmış maydanozu da ilave edip çatalla ezerek malzemeleri iyice karıştırın. Hazırladığınız iç harcını tatlı kaşığı yardımıyla soyulmuş biberlerin içine doldurun.
Doldurduğunuz biberleri geniş bir tencereye dik olarak dizin. Üzerlerine sıvıyağ gezdirin. Sıcak suyu da tencerenin kenarından aktarın. Gerekirse tuz ekleyip kısık ateşte kaynatın. Kaynadıktan 15-20 dakika sonra ocaktan alın. Sıcak ya da soğuk olarak servise sunun.
Alıntıdır.
0 Responses to "Peynirli Üsküp Dolması"
Yorum Gönder