(Rize) Hamsi Kuşu Tarifi

Author: cnyt // Category: , , , , , , , , , ,
Malzeme listesi - 1 kg hamsi (Kılçıkları tamamen ayıklanmış olmalı.) - 1 çay kaşığı tuz, karabiber Arası için; - 2 adet taze yeşil soğan - 1 demet maydanoz - Yarım demet taze nane Kızartmak için; - 1 su bardağı mısır unu - 1 çay bardağı sıvıyağ Hazırlanışı Kılçıkları ayıklanıp başları koparılmış hamsileri yıkayıp süzgece koyun. Üzerlerine tuz ve karabiber serpip süzülmelerini bekleyin. Mısır ununu bir tepsiye yayın. Ara harcını hazırlamak için ayıklanmış soğanları incecik dilimleyin. Maydanozu da çok ince doğradıktan sonra soğanla karıştırın. Varsa 5-6 yaprak taze naneyi incecik doğrayarak katın. Hamsilerden birini açarak avucunuzun ortasına koyun. Soğan ve maydanoz karışımından 1 tatlı kaşığı kadar alıp hamsinin ortasına koyun. Bir diğer hamsiyi derisi dışarıya bakacak şekilde avucunuzdaki hamsinin üzerine kapatıp bastırın. Bütün hamsilere aynı işlemi uygulayın. Sıvıyağın 2 yemek kaşığını 24-28 santim çapındaki bir tavaya koyun. Hazırladığınız hamsileri mısır ununa önlü arkalı bulayın. Tavaya yan yana dizin. Tavayı orta ısılı ateşe oturtup hamsileri 5 dakika kadar kızartın. Düz bir kapak yardımıyla ters çevirip alt tarafını da kızartın. Servis tabağına alın. Sıcak sıcak ve yanında bol salatayla servise sunun. Alıntıdır

0 Responses to "(Rize) Hamsi Kuşu Tarifi"

Yorum Gönder