Düğürcük Köftesi Tarifi (Antakya)
Author: cnyt // Category: antakya, düğürcük köftesi, ince bulgur, köfte, lezzet, Pilav - Bulgur, tatlar, Yöresel
Malzeme listesi
- 2 su bardağı düğürcük veya ince bulgur (İnce bulgurun elek altında kalan kısmı.)
- 2 yemek kaşığı biber salçası (Antakya salçası ve ev tipi kullanın.)
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kimyon
- 2 adet orta boy kuru soğan
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
Geniş ve derin bir kabın içine düğürcüğü koyup salça, tuz ve kimyonu ilave edin. İyice ve uzunca yoğurup malzemeleri yumuşatın.
Öte yandan soğanları soyup yarım ay şeklince incecik (piyazlık) doğrayın. Geniş bir tavada zeytinyağını kızdırıp soğanları ekleyin. Orta ısılı ateşte sürekli karıştırarak 7-8 dakika, soğanlar yumuşayıncaya dek pişirin.
Ocaktan alın ve sıcakken düğürcüğün üzerine aktarın. Ilınınca tekrar yoğurmaya başlayın. Nar ekşisini katıp yine yoğurun ve ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzun arasında, çiğköfte yapar gibi sıkın.
Sıktığınız köfteleri servis tabağına dizin. İnce kıyılmış maydanoz ve yeşilliklerle süsleyip servise sunun.
Alıntıdır.
0 Responses to "Düğürcük Köftesi Tarifi (Antakya)"
Yorum Gönder