Trakya Kebabı Tarifi
Author: cnyt // Category: patlıcan, Sebzeler, tarif, tavuk, Tavuk - Hindi vs.., trakya kebabı, yöresel lezzetler, yöresel yemekler
Malzemeler
4 parça kemikli tavuk eti
2 çorba kaşığı margarin
Yarım limonun suyu
2 adet orta boy soğan
1 adet orta boy patates
2 adet orta boy havuç
2 adet közlenmiş kırmızı biber
4 diş kıyılmış sarmısak
8 dilim salam
2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
Yarım demet maydanoz
Tuz, beyaz toz biber, kekik, yarım çay kaşığı zencefil, kırmızı
tozbiber
Yağlı kağıt
Yapılışı
Yapışmaz yüzeyli bir tavada margarini eritip tavukları arkalı önlü kızartın. Üzerine limon suyu ekleyip ocaktan alın. Başka bir tavaya irice doğradığınız soğan ve patatesi koyun. Üzerine ince doğradığınız havuç ve kırmızı biberleri ekleyin. 5-6 dakika sote edip sarmısakları ve tavukları üzerine ekleyin. Baharatları ve tuzu da ilave edip karıştırın. Fırın tepsisine ya da güvece yağlı kağıdı yerleştirin. Salamları dizip kaşarı serpin. Tavadaki sebzeli karışımı üzerine döküp kıyılmış maydanoz serpin. Yağlı kağıdın uç kısımlarını ortaya toplayarak kabın üzerini kapatın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirip servis yapın.
Alıntıdır.
0 Responses to "Trakya Kebabı Tarifi"
Yorum Gönder