Kahvaltı ve ikindi öğünlerinde çay veya soğuk bir içecek eşliğinde yada karnınız acıktığında atıştırabileceğiniz grissiniyi,evde kendiniz kolayca hazırlayabilirsiniz.
KAÇ KİŞİLİK: 4
HAZIRLAMA SÜRESİ: 45 dk
PİŞME SÜRESİ: 20 dk
Malzemeler:
• 500 gr un
• 250 ml ılık su (Yaklaşık 1.5 su bardağı)
• 15 gr maya
• 1 kahve fincanı ılık su
• 6 çorba kaşığı sıvıyağ
• 1 tutam tuz
• 1 çorba kaşığı kepek unu
• 2 çorba kaşığı haşhaş
• 2 çorba kaşığı anason
• 1 çorba kaşığı çöreotu
Hazırlanışı:
Mayayı bir fincan ılık suya ilave edip karıştırın ve kabarıncaya kadar bekletin. Unu hamur yoğurma kabına alıp ortasını havuz gibi açın. Mayalı su, 5 kaşık sıvıyağ, tuz ve kalan suyu azar azar ilave edip parmak uçlarınızla düzgün bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Top şeklinde kapatıp üzerini örtün ve kabarması için ılık bir ortamda 1 saat dinlendirin.
Hamuru dört eşit parçaya ayırın. Hamurun birine haşhaş, ikincisine anason, üçüncüsüne çöreotunu ilave edin ve ayrı ayrı yoğurun. Dördüncüsü ise sade olacak.
Herbirini unlanmış zemine alıp merdane ile yarım cm kalınlığında ve dikdörtgen şeklinde açın.
Hamurları, keskin bir bıçakla uzunlamasına 1 cm eninde şeritler halinde kesin. Üzerine fırça ile kalan sıvıyağı sürüp 1 saat bekletin. Dikdörtgen fırın tepsisine kepek unu serpip hazırladığınız hamur şeritlerini dizin.Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırına verip 18-20 dakika kadar pişirin.Ilınınca servis yapın.
Püf noktaları
Hamur suyu bir anda çekemez, bu nedenle verilen su miktarını hamura azar azar yedirerek eklemenizde yarar var. Birkaç kaşık kadarını daima en sona ayırın. Hamur sert olursa suyu ilave edin. Gözeneksiz ve pürüzsüz düzgün bir karışım oluncaya kadar yoğurmaya devam edin.
Hamuru bir gün önceden hazırlayıp ağzı kapalı derin bir kaba alın ve buzdolabının en az soğuk olan bölümünde bekletin. Bu durumda mayalanma işlemi çok yavaşlayacaktır.
Pişirdiğiniz grissinileri taze olarak saklamak istiyorsanız; grisinniler tamamen soğuduktan sonra ağzı kapanabilen bir metal kutuya ve cam kavanoza yerleştirin.Nem almadığı takdirde 3-4 gün kıtır kıtır taze kalırlar.
Alıntıdır.
Bu Site Sizlerin..
Sizlerde fikirlerinizi bizimle paylaşabilir, dilerseniz size özel tariflerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz. Maille gönderdiğiniz tariflerinizi hemen bu sitede yayınlıyalım. Şimdiden hepinize teşekkürler.. Mail adresimiz excitingphotos.blogspot@hotmail.com
Blog Archive
- Haziran (16)
- Mayıs (65)
- Kasım (1)
- Ağustos (65)
- Temmuz (69)
- Haziran (30)
- Nisan (4)
- Mart (58)
- Şubat (266)
- Ocak (1)
- Eylül (79)
- Aralık (23)
- Kasım (36)
- Ekim (145)
- Eylül (212)
- Ağustos (206)
- Temmuz (67)
- Haziran (55)
- Mayıs (62)
- Nisan (142)
- Mart (171)
- Şubat (237)
- Ocak (262)
- Aralık (530)
- Kasım (497)
- Ekim (601)
Labels
- Aperatifler (46)
- Baklagiller (49)
- BİTKİLERE DAİR (11)
- Börekler (205)
- Ciğer (10)
- Corbalar (281)
- Çikolata (10)
- Deniz Ürünleri (149)
- Diğer Tarifler (22)
- Dondurmalar (31)
- Dünya Mutfağı (20)
- Dürüm (2)
- Ekmekler (53)
- Et Yemekleri (120)
- Gazetede Çıkan Haberlerim (2)
- Hamburger - Sandviçler (9)
- İçecekler (25)
- Kahvaltılıklar (7)
- Kekler - Pastalar vs.. (475)
- Kıyma (32)
- Kompostolar (10)
- Köfteler (180)
- Kremalar (29)
- Krep (4)
- Kuzu Eti (141)
- Makarnalar (87)
- Meyvalar (118)
- Mezeler (11)
- Pastırma (5)
- Peynir-Yoğurt (22)
- Pide - Pizza (55)
- Pilav - Bulgur (175)
- Poğaça (6)
- PÜF NOKTALAR (50)
- Reçel - Marmelat (37)
- Sakatat (1)
- Salatalar (198)
- Sarma - Dolmalar (98)
- Sebzeler (333)
- Sevgililer Gününe Özel (2)
- Sosis (7)
- Soslar (22)
- Sucuk (2)
- Sufle (6)
- Sütlü tatlılar (66)
- Tatlılar (288)
- Tavuk - Hindi vs.. (250)
- Turşular (22)
- Tuzlular vs.. (133)
- Yemek Adına (97)
- Yemek Videoları (1)
- Yoğurt (8)
- Yumurta (44)
- ZEYTİN (5)
0 Responses to "Grissini Yapımı"
Yorum Gönder