Kolay Sarıyer Böreği

Author: cnyt // Category: , , , ,
Malzemeler 4 adet yufka 1 su bardagı süt 1 çay bardagı sıvıyag 1 adet yumurta iç malzemesi: 300 gr.kıyma bol miktarda kuş üzümü 4-5 adet kuru sogan az miktarda sıvıyag tuz,karabiber,pulbiber Yapılışı Kuş üzümlerini yıkayıp ılık su içinde bir süre bekletiyoruz.Kuru soganlarımız soyup robottan geçiriyoruz ve sıvıyag içinde kavuruyoruz.Sonra içine kıymayı ekliyoruz.Kıymamız suyunu salıp çekince baharatlarını ve üzümünü ekliyoruz.Ve bir kere karıştırdıktan sonra altını kapatıp ılınmaya bırakıyoruz. Ayrı bir yerde süt,yag ve yumurtayı çırpıyoruz.1.yufkamızı tezgaha seriyoruz.Üstüne yumurtalı karışımımızdan her tarafını ıslatacak şekilde sürüyoruz.Ve yufkayı ortadan ikiye katlıyoruz(yani D şekli alacak).Ve yufkanın geniş tarafına kıymalı içten koyuyoruz.Kenarlarını içe dogru katlayıp sıkıştırarak rulo şeklinde sarıyoruz.Ve yaglı kagıt serilmiş tepsiye diziyoruz.İsterseniz bu aşamada dilimleyebilirsiniz.Ama bence bütün pişirmek daha güzel.Yufkanın üstüne yumurat yag karışımından sürüyoruz.Bütün yufkalar için ayrı işlemi uyguladıktan sonra önceden 180 C ısıtılmış fırında üstü kızarıncaya kadar pişiriyoruz.Fırından çıkardıktan sonra ılınmaya bırakıyoruz.Ve sonra dilimliyoruz. Afiyet olsun. Alıntıdır.

0 Responses to "Kolay Sarıyer Böreği"

Yorum Gönder