Kuru Meyveli Baklava Tarifi

Author: cnyt // Category: , ,
Malzemeleri 4 kişilik 1 kg fıstıklı hazır kuru baklava 100 gr kuru incir 100 gr kuru kayısı 1 su bardağı su 1 su bardağı tozşeker 1 tatlı kaşığı gülsuyu 4 top vanilyalı dondurma 50 gr kaymak hazırlanışı • Kuru meyveli baklava: Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'in tatlı tarifleri listesinden iyi bir seçim. Şekerli sos için; kuru incir ve kayısıları zar şeklinde doğrayın. Kuru meyveleri derin bir tavaya alın. Tozşeker, su ve gülsuyunu ekleyip kısık ateşte karamelize edin. Ateşten alıp ılınmaya bırakın. Kuru baklavayı servis tabağına alıp ortasını açın. Üzerine bir parça kaymak ve bir top vanilyalı dondurma yerleştirin. Karamelize edilmiş kuru meyvelerle servis yapın. Kuru meyveli baklava artık hazır, afiyet olsun. Alıntıdır.

0 Responses to "Kuru Meyveli Baklava Tarifi"

Yorum Gönder