Patlıcan Musakka
Author: cnyt // Category: fırın, lıyma, patlıcan, patlıcan musakka, sebze, tarif, yemek
Malzemeler:
5 adet patlıcan
Karabiber
Yarım bardak zeytinyağı
1 adet soğan
3 kaşık margarin
300 gram kıyma
2 adet domates
4 adet biber
Tuz
Yapılışı:
Patlıcanları halka biçiminde doğrayıp, acı suyunun çıkmasını bekleyin.Patlıcanları kızartın.
Musakkayı pişireceğiniz tepsiye patlıcanların yarısını dizin. Bir tencerede soğanı ve kıymayı kavurup, tuz ve biberi ilave edin. Kaynar halde su koyup, kaynatın. Ağır ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin.
Tepsideki harcı patlıcanlara koyun. Üzerine kalan patlıcanları yerleştirin. Tepsiyi fırına sürüp, musakkayı 25-30 dakika pişirin.
Alıntıdır.
0 Responses to "Patlıcan Musakka"
Yorum Gönder