Pul Biberli Buğday Çorbası
Author: cnyt // Category: buğday çorbası, Corbalar, çorba, pul biberli, tarif
6 Kişilik
Malzemeler
1 su bardağı buğday
Yarım su bardağı nohut
1 tatlı kaşığı un
2 çorba kaşığı tereyağı
1’er tatlı kaşığı Ülker Ducros Kırmızı Pul Biber ve Ülker Ducros Nane
1 su bardağı et suyu
6 su bardağı su
Tuz
Yapılışı
Buğday ve nohudu akşamdan ayrı ayrı ıslatın. Ertesi gün haşlayın. 1 çorba kaşığı tereyağını tencerede eritin ve unu ekleyin. Kısık ateşte 2-3 dakika kavurun. Et suyu ve suyu katıp, kaynayana kadar karıştırın. Buğday, nohut ve tuzu ekleyip, 15 dakika daha kaynatın. Bir tavada erittiğiniz tereyağına Ülker Ducros Nane ve Ülker Ducros Kırmızı Pul Biber'i ilave edip, çorbanın üzerine gezdirin.
Alıntıdır.
0 Responses to "Pul Biberli Buğday Çorbası"
Yorum Gönder