Rumeli Beğendisi Tarifi

Author: cnyt // Category: , , ,
Malzemeler (8-10 kişilik) 2 kg patlıcan 2 kg kuşbaşı kuzu eti Yarım çay bardağı sıvıyağ 2 adet orta boy soğan 1'er tatlı kaşığı sirke ve tozşeker 2 çorba kaşığı salça 3-4 diş sarmısak 4 çorba kaşığı un Yapılışı Patlıcanları közleyin ve kabuklarını soyduktan sonra çatalla ezin. Diğer taraftan sıvıyağ ve kıyılmış soğanı tencereye alın. Soğan hafif pembeleşene kadar kavurun. Eti ilave edip, 2-3 dakika kavurduktan sonra kısık ateşte, et suyunu salıp çekene kadar pişirin. Üzerine sirke, tozşeker, salça, sarmısak ve tuzu katın. Tüm malzemeyi 1-2 dakika kavurduktan sonra tencereyi ocaktan alın. Unu bir tencerede tereyağı ile birlikte hafifçe kavurun ve üzerine sütü ekleyip, bir yandan da topaklanmaması için sürekli karıştırın. Bu sosu patlıcanın üzerine ilave edin ve yavaşça karıştırıp, servis tabağına alın. Ortasını havuz şeklinde açın ve eti yerleştirin. Sıcak olarak servis yapın. Alıntıdır.

0 Responses to "Rumeli Beğendisi Tarifi"

Yorum Gönder