Kuru Patlıcan Dolması

Author: cnyt // Category: , ,
Malzemeler: 30 adet kuru patlıcan İç harç 500 gr az yağlı kıyma 5 adet ezilmiş sarımsak 1 su bardağı yıkanmış pirinç ½ su bardağı ıslanmış bulgur 1 tepeleme yemek kaşığı domates salçası 1 tepeleme yemek kaşığı acı biber salçası 2 kaşık nar ekşisi 1 su bardağı haşlanmış nohut 1 çorba kaşığı kadar acı pul biber 1 tutam kimyon 1 dolu tutam kuru nane Aldığı kadar su Sos için 1 litre kaynamış su 2 kaşık domates salçası 4-5 kaşık Ayçiçek yağı Üzeri için Süzme Yoğurt Taze nane Pul biber Tereyağ * Patlıcanları kaynar suda 3-4 dakika kadar haşlayın, çok yumuşamasın çok da diri kalmasın, hemen çıkartıp soğuk suya sokup pişmesini durdurun * Bütün harç malzemesini bir kaba koyun ve iyice yoğurarak harmanlayın * Patlıcanların içini bu harçla doldurun ancak tam ağzına kadar doldurmayın, üzeri 1, 1 buçuk parmak boş kalacak şekilde doldurmaya özen gösterin * Tencereye ağızları üst üste gelip birbirini kapatacak şekilde dışarıdan içeriye doğru dizin * Ayrı bir kapta kaynar suda domates salçasını eritin, dolmaların üzerini kapatacak şekilde tencereye ekleyin. * Ayçiçek yağını da tencereye ekleyin, üzerine 1 tabağı ters kapatın ve 50- 60 dakika kadar kısık ateşte tencerenin ağzı kapalı şekilde pişirin * Bir tavada tereyağını eritin, köpüklenirken ateşten alın ve pul biberi ekleyin hafif karıştırın, Dolmaların üzerine önce yoğurt sonra ince kıyım nane ve en üste bu sosu dökerek servis edin. Alıntıdır.

0 Responses to "Kuru Patlıcan Dolması"

Yorum Gönder